BENDRUOMENĖ
AČIŪ VISIEMS UŽ PARAMĄ VALDORFO MOKYKLAI DNIPRE, UKRAINOJE!

AČIŪ VISIEMS UŽ PARAMĄ VALDORFO MOKYKLAI DNIPRE, UKRAINOJE!

Mūsų mokykla stengiasi ir toliau palaikyti dėl karo kenčiančią Ukrainą. Neseniai pervedėme 1150 eurų Valdorfo mokyklai Dnipro mieste. Tokią sumą pavyko surinkti per tris mūsų mokyklos bendruomenės renginius. Esame be galo dėkingi visiems prisidėjusiems!

WOW dieną, kai dešimtokai valė bendruomenės narių automobilius, buvo paaukoti 573 eurai, apie šią iniciatyvą pasakojo ir LRT radijas.

Per strateginio bendruomenės susitikimo pusryčius, kuriuos gamino aštuntokai, surinkti 349 eurai. Dar 226,50 eurai – per Kalėdinį spektaklį, kai mokytojos Romos iniciatyva vėl buvo galima už auką gauti šieno Kūčių stalui. Prie visų renginių prisidėjo ir daugiau žmonių. Džiaugiamės, kad mokame susitelkti! 

Pinigų Dnipro mokyklai esame paaukoję ir anksčiau. Mokinių savivaldoje priimtas sprendimas tęsti paramą būtent šiai, mums jau pažįstamai mokyklai. „Pasitikime ja ir žinome, kad tikrai prasmingai panaudos”, – sako mokinių savivaldos kuratorė Emilija.

Mokytoja Aušra Puskunigienė pasakoja, kad asmeniškai pažįsta mokytojas iš Dnipro Valdorfo mokyklos, susitinka su jomis tarptautiniuose seminaruose ir konferencijose. „Kai 2023 metų vasarą susitikome vienoje konferencijoje, sužinojau, kad praėjusiais metais mūsų surinktą paramą dnipriečiai panaudojo klasės  meno išvykai į Vokietiją. Tos kelionės metu susitiko su šeimomis, kurios dėl karo yra laikinai pasitraukusios į Vokietiją. Valdorfo mokykla Dnipre veikia, yra įsirengusi slėptuvę. Tiesa, klasės yra sumažėjusios, nes kai kurios šeimos su vaikais dėl karo laikinai emigravusios. Mokytojų išvažiavo nedaug, kiti dirba. Priklausomai nuo aplinkybių, iki dabar dalis pamokų vyksta gyvai, dalis nuotoliu“.

Разом до перемоги! Kartu iki pergalės!